Suppleant 1

Bodil Rasmusson

Bodil Rasmusson

Jag heter Bodil Rasmusson, är utbildad medicinsk sekreterare och har arbetat i yrket sedan -79 på olika kliniker och med olika uppdrag på SUS i Malmö. Trivs mycket bra med mitt yrkesval, då det finns många olika arbetsuppgifter vi kan ta oss an som administratörer/sekreterare och ofta är vi en första kontakt för patienterna där vårt bemötande sätter prägel. Min nuvarande tjänst är på Intensiv- och perioperativ vård som enhetschef för en nybildad administrativ enhet.
Jag har tidigare varit engagerad i LSF:s lokalavdelning för Malmö-Trelleborg som kassör. Vi arrangerade utbildningsdagar tillsammans med övriga tre lokalavdelningar i Skåne, vilket var mycket givande. Att jag blivit invald i LSF:s förbundsstyrelse känns hedrande och spännande. Tycker att vårt yrkesförbund gör en bra tidning för medicinska sekreterare där vi bl.a. får ta del av hur det är runt om i landet för kollegor och vi får även annan nyttig information för vårt yrke.
På fritiden tycker jag om att motionera med bl.a. löpning eller en snabb promenad i skogen. Att cykla mountainbike har blivit ett nytt intresse de senaste åren och att resa till Kroatien på cykelsemester med vänner exempelvis är aldrig fel, härligt med lite aktiv semester. Jag tycker även att det är avkopplande att pyssla i vår trädgård.

Mejla mig gärna

Språk

Här finns länkar till några gratis ordlistor som kan användas om du behöver hjälp med texter på andra språk:
https://www.tyda.se
https://www.bab.la
https://www.merriam-webster.com/
Behöver du hjälp med svenska språket?
https://svenska.se/

AHDI

Association for Healthcare Documentation Integrity är en organisation i USA för vad de kallar healthcare documentation specialists. Läs mer här

Inera

Digitalisering i samverkan med landsting, regioner och kommuner.
http://www.inera.se

Göran Stiernstedts utredning

https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/statens-offentliga-utredningar/2016/01/sou-20162/

Nyhetsbrev från IFHIMA november 2021

Klicka här

Nyhetsbrev från Socialstyrelsen

Tydligare krav på journalföring och behandling av personuppgifter

Socialstyrelsens Nyhetsbrev

Ni prenumererar väl på Socialstyrelsens Nyhetsbrev? Då får ni nyheter direkt i mejlen. Läs om nytt verktyg att söka i klassifikationer och mycket annat intressant för medicinska sekreterare.
Klicka här