Sekreterare

Anna-Lena Pedersén

Anna-Lena Pedersén Mitt namn är Anna-Lena Pedersén. Nyvald som förbundssekreterare sedan maj 2022. Det känns hedrande och spännande att få kliva in i styrelsearbetet.

Jag utbildade mig till läkarsekreterare i Östersund under våren 1982 och på den tiden var utbildningen endast en termin. Jag har arbetat både inom primärvård och slutenvård. Större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat på lungkliniken i Sundsvall, där jag arbetar som medicinsk sekreterare och trivs ypperligt med att få sätta fingrarna på tangentbordet och skriva diktat 😊. Trots många år i yrket så lär jag mig nya saker än i dag och det känns roligt. Jag har förstått att arbetsuppgifter kan ändras i och med att digitaliseringen går framåt, men jag ska göra mitt bästa att hänga med in i framtiden.

Privat har jag man och två barn och ett barnbarn (lilla Elsa), så jag kan numera titulera mig mormor också.
Fysisk träning är något som är viktigt för mig. Jag gillar att promenera, tränar på gym och spinning. Att resa är också något jag gillar mycket och då helst till Grekland.

Mejla mig gärna

Språk

Här finns länkar till några gratis ordlistor som kan användas om du behöver hjälp med texter på andra språk:
https://www.tyda.se
https://www.bab.la
https://www.merriam-webster.com/
Behöver du hjälp med svenska språket?
https://svenska.se/

AHDI

Association for Healthcare Documentation Integrity är en organisation i USA för vad de kallar healthcare documentation specialists. Läs mer här

Inera

Digitalisering i samverkan med landsting, regioner och kommuner.
http://www.inera.se

Göran Stiernstedts utredning

https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/statens-offentliga-utredningar/2016/01/sou-20162/

Nyhetsbrev från IFHIMA november 2021

Klicka här

Nyhetsbrev från Socialstyrelsen

Tydligare krav på journalföring och behandling av personuppgifter

Socialstyrelsens Nyhetsbrev

Ni prenumererar väl på Socialstyrelsens Nyhetsbrev? Då får ni nyheter direkt i mejlen. Läs om nytt verktyg att söka i klassifikationer och mycket annat intressant för medicinska sekreterare.
Klicka här