Sidhuvudbild

Förbundsordförande

Ulla Lyreborg

Ulla Lyreborg Nyvald förbundsordförande sedan maj 2022. Har suttit i förbundsstyrelsen sedan 2015 och jobbar till vardags som chefsassistent på VO Akut, Södertälje Sjukhus vilket ger många och omväxlande arbetsuppgifter och utmaningar!
Efter 15 år som medicinsk sekreterare med många olika arbetsuppgifter som operationsplanering, forskningssekreterare och IT-kontakt på ett stort universitetssjukhus började jag 2003 på det mindre sjukhuset i Södertälje. Där har jag nu varit ännu längre i rollen som verksamhetschefssekreterare på ett par kliniker.

Jag tycker det är viktigt att vi som experter på administration kliver fram och tar hand om den så att sköterskor och läkare i stället kan lägga sin tid på patenterna. Vårt yrkesförbund är ett bra sätt att kanalisera dessa åsikter och även om alla inte kan jobba praktiskt med LSF så behövs allas stöd.

På min fritid reser jag gärna, både till städer men gärna till en strand. Bästa resmålet är nog om dessa två kan kombineras.

Mejla mig gärna eller kontakta mig på min mobil 070-691 60 19

Språk

Här finns länkar till några gratis ordlistor som kan användas om du behöver hjälp med texter på andra språk:
https://www.tyda.se
https://www.bab.la
https://www.merriam-webster.com/
Behöver du hjälp med svenska språket?
https://svenska.se/

AHDI

Association for Healthcare Documentation Integrity är en organisation i USA för vad de kallar healthcare documentation specialists. Läs mer här

Inera

Digitalisering i samverkan med landsting, regioner och kommuner.
http://www.inera.se

Göran Stiernstedts utredning

https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/statens-offentliga-utredningar/2016/01/sou-20162/

Nyhetsbrev från IFHIMA november 2021

Klicka här

Nyhetsbrev från Socialstyrelsen

Tydligare krav på journalföring och behandling av personuppgifter

Socialstyrelsens Nyhetsbrev

Ni prenumererar väl på Socialstyrelsens Nyhetsbrev? Då får ni nyheter direkt i mejlen. Läs om nytt verktyg att söka i klassifikationer och mycket annat intressant för medicinska sekreterare.
Klicka här