Sidhuvudbild

Ledamot

Linda Jörgensen

Linda Jörgensen Jag heter Linda Jörgensen, är 59 år, bor i Kungälv med man och hund. Har tre söner och sex barnbarn.
Jag gick min utbildning som läkarsekreterare 1982 och har sedan dess jobbat mer eller mindre inom detta yrke. Utbildade mig på Universitets- och högskoleämbetet inom ekonomi och har även jobbat med redovisning och som ekonom. Från mars 2017 jobbade jag som medicinsk sekreterare 50 % och verksamhetsutvecklare 50 % på Kungälvs sjukhus, att arbeta som verksamhetsutvecklare var verkligen jättespännande och utmanande. Sedan 1 mars 2018 arbetar jag som enhetschef för Administrativa enheten på Kungälvs sjukhus, ett helt fantastiskt roligt arbete som jag trivs så bra med, också ett utmanande och på ett sätt också verksamhetsutvecklande. Jag tycker vårt yrke är helt fantastiskt och trots att jag jobbat med detta mer än 30 år så lär jag mig nya saker varje dag.
Det är viktigt att vi höjer vår status, att vår utbildning följer utvecklingen inom vården och att vi håller oss uppdaterade med allt nytt som händer. Att utbilda och höja kompetensen för den medicinska sekreteraren är också en investering för våra arbetsgivare. Jag brinner för vårt yrke och jag vill att vi ska höras och synas mer! LSF är viktigt för vårt yrke, här finns en samlad bred kompetens och ju fler vi blir desto starkare blir vi.

Mejla mig gärna

Dagens Medicin - Nätjournaler kvar ...

Läs artikeln här

Inera

Digitalisering i samverkan med landsting, regioner och kommuner.
http://www.inera.se

Göran Stiernstedts utredning

https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/statens-offentliga-utredningar/2016/01/sou-20162/

Nyhetsbrev från IFHIMA september 2019

Klicka här

Nyhetsbrev från Socialstyrelsen

Tydligare krav på journalföring och behandling av personuppgifter

Socialstyrelsens Nyhetsbrev

Ni prenumererar väl på Socialstyrelsens Nyhetsbrev? Då får ni nyheter direkt i mejlen. Läs om nytt verktyg att söka i klassifikationer och mycket annat intressant för medicinska sekreterare.
Klicka här