Sidhuvudbild

Örebro - information

2019

Kompetensdagar 2019-10-15--16
Välkomna på våra kompetensdagar - se program

Referat och bilder kommer.

Räkkryssning

Räkfrossa 2019-05-29
Inbjudan till Räkfrossa 2019-05-29

2016

Svampen Medlemskväll på Svampen.

Mattias-Egberth1.jpg

Mat-Svampen.JPG Mat-Svampen-1.JPG

2014

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Årets medicinska vårdadministratör 2014 blev Carina Wetterberg!

Den 9 december var det dags för LSF:s lokalavdelning Örebro län att utse Årets medicinska vårdadministratör (vi fick den nya titeln i april). Ett alltid lika roligt uppdrag för oss i styrelsen. I år blev det Carina Wetterberg som vi uppvaktade med blommor, diplom och 1000 kr. Hon hade fått två nomineringar av kollegor.

”Carina är en otroligt duktig och driftig sekreterare. Hon är ovärderlig för oss i sekreterargruppen med sin kunskap vad gäller bl.a. patientavgifter och allt arbete vi utför i patientkassorna. Alltid tillmötesgående och vänlig. Eftersom hon tidigare jobbat som medicinsk sekreterare på vårdcentral vet hon precis vad vårt arbete innebär. Hon är ett stöd för oss alla och det vore kanon om hon kunde uppmuntras med att bli premierad som ”Årets medicinska vårdadministratör”
Karin Thybell

”Jag vill nominera Carina som jobbar som samordnare för journaldokumentation. Hon är alltid trevlig och glad när man ringer och vill ha hjälp. Jobbar hela tiden för att vi medicinska vårdadministratörer i Primärvården ska få rätt information/hitta information vad gäller kassabiten. Hon jobbar nu även med patientsäker journaldokumentation och skickar även där ut information om vilka vårdcentraler som behöver ha skrivhjälp.
Carina gör mycket i ”det tysta” så jag önskar hon kunde få denna uppskattning för allt hon gör”

Britt Svärd

Carina har jobbat som läkarsekreterare/medicinsk vårdadministratör sedan 1990 och de senaste åren på Lillåns vårdcentral i Örebro. Som patientavgiftsamordnare har hon jobbat halvtid under ett par år där hon fått ordning och reda på primärvårdens patientavgifter och framför allt träffat primärvårdens sekreterare och informerat så att alla gör lika. Sedan ungefär ett halvår tillbaka jobbar hon den andra halvtiden som samordnare för ett projekt som heter Patientsäker journaldokumentation, vilket bland annat innebär att alla vårdcentraler har som mål att inte ha mer än tre dagars utskrivningstid av diktat.

För oss i styrelsen blev det en lite annorlunda uppvaktning då vi har varit vana med att någon på arbetsplatsen nominerat. Carina arbetar på Landstingets kansli och hade alltså blivit nominerad av kollegor på Odensbackens vårdcentral. Vi fick bra uppbackning av Carinas arbetskamrater på staben och det hade ordnats med kaffe och tårta till Carina ära och massor av arbetskamrater var med under uppvaktningen samt naturligtvis Britt och Karin som nominerat Carina. En glad och överraskad Carina berättade att hon brinner för att informera, underlätta och synliggöra de medicinska vårdadministratörerna i primärvården! – Jag tycker att det är så roligt att jobba med utvecklingsfrågor i primärvården och jag vill ge de medicinska vårdadministratörerna de verktyg de behöver för att underlätta deras arbete, säger Carina.

Övriga nominerade:
Lisa Lindmark-Murman, Medicinmottagning 3, USÖ,
Anneli Eklund, Ängens vårdcentral,
Maria Dåderman, Medicinska kliniken, njursektionen,USÖ och
Lena Ström Mustonen, Adolfsbergs vårdcentral.

LSF:s lokalavdelning Örebro län
gm Lisbeth Brandt, ordförande

Carina-Wetterberg.jpg Uppvaktning-arets-medicinska-sekr-2014.jpg

Utbildningsdag Wilandersalen 2014-11-05

Utbildningsgruppen på Universitetssjukhuset i Örebro (Carina Gustafsson, Ann-Charlotte Norr och Louise Johansson) och LSF lokalavdelning Örebro län anordnade den 5 november 2014 en fortbildningsdag för länets medicinska vårdadministratörer och administrativ personal.

Vi hade två föreläsare och flera utställare. Programmet var för en halv dag och kördes både förmiddag och eftermiddag så att så många som möjligt från arbetsplatserna kunde delta. Vi fick väldigt positiv respons från de drygt 120 stycken som deltog.

Docent Kim Thorsen, Utbildningsenheten, USÖ föreläste med ämnet ”Fysisk aktivitet och hälsa”. Han informerade oss om hur stor vikt idrott och fysisk aktivitet har för bland annat folkhälsan och hur fysisk inaktivitet räknas som en riskfaktor för några av våra folksjukdomar som t.ex. hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes mellitus typ 2. Glöm inte bort att motion är färskvara! Vi blev verkligen peppade att gå hem och börja motionera och framför allt använda våra höj- och sänkbara skrivbord och försöka stå så mycket som möjligt på jobbet.

Vår andre föreläsare var överläkare Håkan Geijer på Röntgenkliniken, USÖ. Hans föreläsning hette ”CT, MR och PET/CT – vad döljer sig bakom alla förkortningar?”. Vi fick se bilder från olika undersökningar och Håkan berättade vad alla förkortningar betyder. En mycket intressant och informativ föreläsning.

After work den 28 maj 2014

se inbjudan här

Årsmöte

Rapport från årsmötet kommer.

Fortbildningsdag

Tisdagen den 11 februari anordnade LSF lokalavdelning Örebro län en fortbildningsdag. Vi körde samma program förmiddag och eftermiddag så att så många som möjligt kunde komma och det kom 104 stycken.

Det blev en mycket uppskattad dag där Elisabeth Ronquist, IT-pedagog gick igenom Word2010 och Outlook2010. Elisabeth hade tillsammans med Anna Bergsten, som jobbar som klinikassistent, tagit fram material som stämde överens med det som de allra flesta jobbar med i Örebro läns landsting. Det blev många aha-upplevelser och förståelse för hur vi ska kunna hitta sådant vi tidigare hittat i gamla versioner och nya saker vi kan använda i både Word och Outlook på ett smart sätt i de nya versionerna.

Eva-Marie Olsson, läkarsekreterare avslutade både förmiddagen och eftermiddagen med att informera på ett inspirerande sätt om hur det är att jobba på distans. På Infektionskliniken, Universitetssjukhuset i Örebro, har de sekreterare som vill möjlighet att jobba hemifrån någon dag i veckan. Detta gör att de får skriva utan störningsmoment och det har gjort att man nu hinner med journalskrivningen på ett helt annat sätt. De sekreterare som utnyttjar möjligheten tycker att det fungerar väldigt bra.

Kanske något för fler kliniker och vårdcentraler att börja med?

Lisbet Brandt

Elisabeth Ronquist Anna Bergsten

Eva-Marie Olsson

Deltagare

2013

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Årets läkarsekreterare 2013 Linn Wennerstrand!

Hon jobbar som läkarsekreterare vid Infektionskliniken, USÖ. Linn nominerades av dr Per Arneborn, som skrev den här fina motiveringen till att hon skulle få priset:

”Linn verkar på halvtid som sekreterare för Nationella Kvalitetsregistret för Infektionssjukdomar, för vilket jag är ansvarig. Hon sköter detta uppdrag med glans och, vilket jag högeligen uppskattar, tar egna, utmärkta, initiativ då jag är frånvarande. Eftersom jag har begränsad tid avsatt för kvalitetsregistret samtidigt som där finns mycket arbete att göra så uppskattar jag detta mycket./--/ Utöver registerarbetet är Linn en uppskattad läkarsekreterare vid kliniken och jag har noterat att hon också har ett mycket bra bemötande av våra patienter vid de tillfällen då hon är placerad i receptionen på vår mottagning.”

Priset delades ut av ordförande Lisbeth Brandt, vice ordförande Anna Bergsten och sekreterare Eva-Marie Olsson, vid morgonfikat på Infektionsmottagningen tisdagen den 10 december till en mycket överraskad och glad pristagare! Priset är ett stipendium på 1000 kr, ett fint diplom och blommor. Mera om prisutdelningen och årets läkarsekreterare kommer snart att finnas att läsa i Tebladet.

Övriga nominerade i år var:
Eva-Marie Olsson, läkarsekreterare vid Infektionskliniken USÖ och hon är också vår mycket duktiga sekreterare i styrelsen för LSF länsavdelning!
Kerstin Axelsson, Kliniken för medicin och geriatrik Karlskoga lasarett
Marie Björn, ÖNH USÖ
Josefine Edberg, Barn- och ungdomskliniken USÖ
Carina Gustafsson, Hallsbergs vårdcentral
Karin Henriks Johansson, Allmänpsykiatrin USÖ
Elisabeth Lindmark Murman, Njursektionen USÖ
Ann-Sofie Rosendorf, Karolina vårdcentral
Åsa Sterner, Kirurgmottagningen Karlskoga lasarett
Carina Wetterberg, Lillåns vårdcentral

Med vänliga hälsningar
Anna Bergsten
vice ordförande i LSF lokalavdelning i Örebro län

arets-lakarsekr-2013-Linn-W.jpg

Räkfrossa på Hjälmaren

Den 26 september var 31 st glada läkarsekreterare ute på Hjälmaren och frossade i räkor, sång och naturligtvis prat och skratt.

Bilder-fran-lilla-kameran-2011-2013-190.jpg Bilder-fran-lilla-kameran-2011-2013-198.jpg Bilder-fran-lilla-kameran-2011-2013-200.jpg Bilder-fran-lilla-kameran-2011-2013-199.jpg

Årsmöte 2013

Den 14 mars hade vi årsmöte på USÖ.

Vi har en vakant plats i styrelsen. Du är välkommen!

Glada lotterivinnare :)

arsmote-2013-Kirsi-P.JPG arsmote-Lena-E.JPG

arsmote-2013-4.JPG

2012

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Årets läkarsekreterare 2012 Margareta Helge

Med följande nominering blev Margareta utsedd till Årets läkarsekreterare 2012 av LSF-styrelsen i lokalavdelningen, Örebro län:

”Margareta ordnar med alla de register våra enheter är inne i, såsom Kvalitetsstjärnan och PsykosR. Hon håller i läkarplaneringen med
sjuk- och friskskrivningar och schema för jour (vilket bara det
är en tillräcklig bedrift för att få pris:-)!).

Förutom de sedvanliga läkarsekreteraruppgifterna hjälper hon
oss chefer att plocka fram viktig statistik som hjälper oss i vårt arbete att förbättra våra verksamheter. Hon ordnar dessutom även resebokningar
för all personal på våra enheter!

Detta är en pärla som vi verkligen vill lyfta och därför anser vi att
Margareta förtjänar utmärkelsen årets läkarsekreterare!”

Ann Kördel
Madeleine Henriksson
Lena Klasson
Allmänpsykiatrins Närpsykiatri,
Karla, Örebro

Måndagen den 10 december uppvaktade delar av styrelsen Margareta. Hela kliniken var samlad i fikarummet för att vara med att fira. Margareta hade blivit ”iväglurad” på ett påhittat möte och när hon kom till fikarummet fick vi se en något förundrad kvinna. Vi berättade varför vi var där och att vi varje år utser Årets läkarsekreterare, hon fick nomineringen uppläst för sig, förärades med 1 000 kr och en vacker orkidé. Ann, Madeleine och Lena fick en Trisslott eftersom deras kandidat blev utvald. Därefter intog vi fika i ett glatt sorl.

Margareta bor med sin familj i utkanten av Örebro och trivs väldigt bra med närheten till naturen. Hon är en stor djurvän och har två hundar och är intresserad av fåglar. Sedan 1975 har hon arbetat som läkarsekreterare. Hudkliniken var hennes första arbetsplats och därefter fick hon tjänst på Neurlogkliniken. Till psykiatrin kom hon 1981. Den första arbetsplatsen var en mottagning på Köpmangatan och psykiatrin har därefter varit på ett antal olika ställen i Örebro. Nu håller den del av psykiatrin som Maragreta jobbar inom till på Karlahuset. Margareta har alltså varit med om en hel del förändringar under åren. Hon tycker att det som varit utvecklande med arbetet är att hon har fått lära sig nya arbetsuppgifter hela tiden och att arbetet ändrat inriktning över åren. Hon trivs bra med sitt yrke som är mycket omväxlande. Margareta framför ett stort tack till cheferna som nominerat henne till årets läkarsekreterare.

Vi i styrelsen lämnade fikarummet, Närpsykiatrin där stämningen fortsatte att vara glad och Margareta fick många uppskattande kommentarer av sina arbetskamrater.

Övriga nominerade till utnämningen var:
Lina Wennerstrand, Infektionskliniken, USÖ av överläkare Per Arneborn
Olga Karlsson, Ögonmottagningen, Karlskoga av avdelningschef Lena Carlson
Marie Arvidsson, Audiologen, USÖ av audiolog Susanne Eriksson
Liselott Gäfvert, Allmänspykiatrin, Karlahuset av Ann Kördel, Madeleine Henriksson och Lena Klasson
Inger Rosengren, Medicinklin, Karlskoga av Madelene Rosengren
Angela Petersson, Allmänpsykiatrin, administrativa enheten, USÖ av Maher Khaldi
För att få utmärkelsen Årets läkarsekreterare måste man vara medlem i LSF.

Lisbeth Brandt, ordförande LSF, lokalavdelning, Örebro län

Årets läkarsekreterare 2012

Utbildningsdag i Örebro den 10 oktober

Örebro länsavdelning arrangerade den 10 oktober en uppskattad utbildningsdag. Cirka 50 sekreterare deltog under de två pass som genomfördes.

Anna Bergsten, vice ordförande i LSF lokalavdelning i Örebro, informerade inledningsvis om lokalavdelningen och dess arbete samt puffade för ”Årets läkarsekreterare 2012” och LSF sida på internet.

Även i år var Astrid Lemoine, språklärare vid Lärcentrum i Lindesberg, en av föreläsarna. Språket är ju något som ligger oss läkarsekreterare varmt om hjärtat och som utvecklas hela tiden. Astrids tema för dagen var: ”Vårdspråk på engelska och svenska”.

Astrid började med att berätta om vem det är som ”bestämmer” över språket – att det finns klassifikationer och kodverk, en termbank samt Snomed CT som är ett begreppssystem som syftar till att göra dokumentationen i vård och omsorg enhetlig, entydig och ändamålsenlig. Även Svenska läkarsällskapet, Socialstyrelsen, Språkrådet samt TNC,Terminologicentrum arbetar med terminologi och fackspråk.

När det gäller oss läkarsekreterare är Patientdatalagen väldigt tydlig när det gäller dokumentationen. Lagen säger att de journalhandlingar som upprättas ska vara skrivna på svenska språket, vara tydligt utformade och så lätta som möjligt att förstå för patienten.
.
Astrid gav oss också bra tips på engelska fraser. Många kontakter i vården sker idag med icke svensktalande patienter och vi fick med oss en hel del enkla, bra fraser att använda i olika situationer. Hon visade också på bra engelska fraser att använda i brev, intyg och mejl. Vi fick även se hur layout på brev och intyg till andra myndigheter bör se ut och vilka uttryck och fraser man ska använda beroende på vem man vänder sig till.

Elisabeth Ronquist, datalärare på Medborgarskolan, hade som tema ”Jobba effektivt i Word och Powerpoint”.
I Word har de största förändringarna i programmet skett mellan 2003-2007. Efter detta är förändringarna endast marginella och tyvärr har inte allt blivit till det bättre i de nya versionerna
Elisabeth gav oss en hel del tips och trix för att jobba effektivare i Word, t ex hur man använder sig av linjalen, tabbar, sidbrytning, infogar bilder och utför figursättning.
Deltagarna hade en hel del frågor då många upplever att Word ofta ”lever sitt eget liv och inte alltid gör som man vill”.

Elisabeth hann också med en kort visning av hur man skapar en PowerPoint-presentation, hur man bifogar bilder, lägger till kom ihåg-texter och ordnar åhörarkopior.

Sammanfattningsvis så upplevde de flesta att dagen var givande - språkfrågor är alltid aktuella eftersom språket hela tiden utvecklas och förnyas.
Genomgången av Word var väl använd tid då många frågetecken rätades ut hos deltagarna. Tyvärr inkräktade detta på Powerpoint-genomgången varför den eventuellt kan återkomma nästa år.

LSF lokalavdelningen i Örebro gm Pernilla Olofsson

Astrid-L.jpg Elisabet-R.jpg

After work 2012-05-24

Vi fick en underbar kväll vid vackra Naturens hus i Örebro. Tipspromenad och utlottning av biobiljetter.

Carina och Elisabeth vid Naturens hus

After-work-vid-Naturens-hus.jpg

Carina glad vinnare i tipspromenaden grattas av Pernilla.

Vinnare i tipspromenaden Carina

Vår egen styrelsesekreterare Eva-Marie kopplar av.

Eva-Marie sekreterare i styrelsen

Årsmöte 2012-03-21

Årsmötesförhandlingar under ledning av Inga-Lill Ekblom. Smörgåstårta serverades och utlottning av böcker, keramikskålar, blommor med mera. Kvällen avslutades med att Eva med två mannekänger visade kläder från Capri Collection.

2012-03-21-LSF-orebro-arsmote-001.jpg 2012-03-21-LSF-orebro-arsmote-008.jpg 2012-03-21-LSF-orebro-arsmote-011.jpg

2011

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Årets läkarsekreterare i Örebro län utsedd!

Varje år utser LSF (Läkarsekreterares och Sjukvårdsadministratörers Förbund) i Örebro län Årets läkarsekreterare. En arbetskamrat eller chef kan skicka in nominering på en läkarsekreterare.
Det enda kravet är att den nominerade är medlem i LSF.

I år blev det Birgitta Lundqvist på Syncentralen som blev utsedd till Årets läkarsekreterare.

Birgitta började jobba på Syncentralen 1 december för 26 år sedan. Dessförinnan var hon bland annat postflicka på Mellringe och har sprungit runt i korridorerna med allehanda post.

Birgitta är en riktigt glädjespridare, snabb i tanken och slänger ur sig en kul kommentar innan någon annan hunnit blinka. Hon sätter sig gärna på bönpallen på motorcykeln och tar en sväng tillsammans med sambon.
Inreda hemmet och lagat god mat är något som hon gillar och är duktig på. Men det som betyder allra mest för henne är sambon och de tre barnen.

Birgitta är en bra läkarsekreterare och en trevlig arbetskamrat och så här skrev Ewa Nielsen, verksamhetschef på Syncentralen i motiveringen, med lite hjälp från alla kollegor:

"Birgitta är läkarsekreterare på Syncentralen inom Habiliteringen. Hon har kompetens och skicklighet i sin profession; läkarsekreterarjobbet och har ett vänligt bemötande mot såväl arbetskamrater som patienter.
Birgitta har tidigare varit en nyckelfigur i processen kring införandet av det nya journalsystemet och i nuläget är den som driver på det fortsatta arbetet och ser till att vi på Syncentralen får ta del av vidareutvecklingen av systemet och framför allt lära oss nya saker i systemet. Birgitta har en naturlig fallenhet för att följa upp saker! Uppföljning är en av verksamhetens viktigaste uppgifter! Birgitta ansvarar för både IT och IMx på Syncentralen. Birgitta tar ett stort ansvar när det gäller introduktion av nyanställda och som också innebär att följa upp att de har de kunskaper som krävs och att de ständigt får lära sig mer. Dokumentation är en viktigt arbetsuppgift för alla idag och Birgitta hjälper oss med detta.
Vi vill nominera Birgitta Lundqvist för att hon är stolt över sitt yrke och har många kvaliteter samt är en utmärkt förebild för läkarsekreterarprofessionen."

Vi i styrelsen fick vara med om att uppvakta Birgitta med hela arbetsgruppen samlad. Man hade fixat en fin tårta med ett kort på Birgitta som prydnad. Vi stannade för fika och korttagning och det var en glädje att se en glad och lite stolt Birgitta motta allas hyllningar. Ewa Nielsen förärades med en trisslott och i sann arbetsgemenskap så skulle hela arbetsplatsen vara med och skrapa!

Övriga nominerade var
Olga Karlsson, ögonmottagningen i Karlskoga, nominerad av Lena Carlsson.
Britt Karlsson, Odensbackens vårdcentralen, nominerad av Karin Thybell.
Heide Nevasalmi, BUP Örebromottagningen, nominerad av Karin Pehart Lindstedt.
Ing-Marie Dimgren, AnIVA-kliniken, USÖ, nominerad av Git Velamsson.

Styrelsen
LSF i Örebro län

**********************************************************

Fortbildningsdag i Örebro med tydligt budskap!*
Länsavdelningen i Örebro län anordnade den 4 oktober en halv fortbildningsdag för länets alla läkarsekreterare. Samma program kördes för- och eftermiddag för att så många som möjligt skulle kunna delta. Glädjande nog var det hela 98 sekreterare som tyckte programinnehållet lockade.

Förbundsordförande Helena Zander Ögren gästade oss under dagen och berättade om Läkarsekreterare och Sjukvårdsadministratörers Förbund. Vi fick lite historik om förbundet, utvecklingen genom åren och vad LSF har för uppgifter idag.
LSF grundades 1951 och fyller alltså 60 år den 9 december i år! Kom ihåg att uppmärksamma denna dag på er arbetsplats.
Det blev lite diskussioner runt utbildningar för läkarsekreterare. Medicinska sekreterarprogrammet på universitetet i Örebro kommer läggas ner men man har lagt in en ansökan om att få starta en Yh-utbildning istället.

Av Astrid Lemoine, språklärare vid Lärcentrum i Lindesberg fick vi ett tydligt budskap:
Skriv klart! – vilket inte innebär att skriva färdigt utan att skriva tydligt och begripligt samt att tänka på vem man vänder sig till.
Astrid gav oss en hel del smarta råd för hur vi ska förhålla oss till språket i journaler, protokoll och webbtexter och hur man använder språket i olika situationer, t ex arbetsspråk, vetenskapligt språk, språket i webbtexter.

Patientdatalagen SFS 2008:355 3 kap, 13§ säger:
”De journalhandlingar som upprättas inom hälso- och sjukvården ska vara skrivna på svenska språket, vara tydligt utformade och så lätta som möjligt att förstå för patienten”.

När det gäller just journaltexter så ställs höga krav på exakthet och tydlighet. Texten ska kunna läsas av andra enheter och av patienterna. Vi ska skriva på svenska så långt möjligt och
inte latin. Vi får inte använda oss av ”hemsnickrade” förkortningar och vi måste se upp med särskrivningar.

När det gäller förkortningar är det bästa att försöka undvika dem då de många gånger kan tolkas helt fel. Vill man dock använda vedertagna förkortningar måste man tänka på när i förkortningen det ska vara mellanslag, när det ska vara punkt och vart punkten ska sitta.

Särskrivningar är ett relativt vanligt skrivfel i svenskan och kan leda till att betydelsen blir en helt annan än den avsedda. Det finns säkert flera faktorer bakom felaktiga särskrivningar men ofta nämns engelskans inflytande på svenskan.
Astrids knep för att inte trilla dit i ”särskrivningsfällan” är att läsa igenom texten man skrivit ordentligt för att förstå innebörden i den.
Exempel på särskrivningar där innebörden blir fel:
-Sjuk gymnast anställes.
- Fråga vår kassa personal.
- Rök fritt!
- Brun hårig sjuk sköterska.
- Skum tomte.
Hon avslutade sin föreläsning med några ord på vägen:
”Ett fint språk är ett klart, korrekt och konsekvent språk”.

Lena Dahlström-Svärd arbetar som informatör i Örebro läns landsting. Hon var inbjuden för att berätta om landstingets grafiska profil vilken är ett medel för att förtydliga Örebro läns landsting som huvudman och avsändare. Det är en enhetlig grafisk form för landstingets kommunikation och ska utstråla professionalism och dynamik.

Örebro läns landstings logotyp är stommen i den grafiska profilen. Denna ska användas för att människor ska veta var och när de möter landstinget och dess verksamheter.

På allt material, mallar av olika slag, står Örebro läns landsting som huvudman tillsammans med logotypen. Det finns även vid sidan om landstingets centrala logotyp andra logotyper för förvaltningar och enheter.

Lena berättade även hur struktur, färgregler, placering av logotypen, typsnitt med mera är uppbyggt runt mallarna och att dessa inte får ändras. Landstingets logotyp är varumärkesskyddad vilket innebär att ingen utomstående får använda den. Vi får heller inte använda några egentillverkade logotyper utan det är landstingets logotyp och profilregler som gäller.

Det blev en innehållsrik och trevlig dag med kollegor från hela länet!

LSF lokalavdelningen i Örebro
gm Pernilla Olofsson

Styrelsen uppvaktar Birgitta

Dagens Medicin - Nätjournaler kvar ...

Läs artikeln här

Inera

Digitalisering i samverkan med landsting, regioner och kommuner.
http://www.inera.se

Göran Stiernstedts utredning

https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/statens-offentliga-utredningar/2016/01/sou-20162/

Nyhetsbrev från IFHIMA september 2019

Klicka här

Nyhetsbrev från Socialstyrelsen

Tydligare krav på journalföring och behandling av personuppgifter

Socialstyrelsens Nyhetsbrev

Ni prenumererar väl på Socialstyrelsens Nyhetsbrev? Då får ni nyheter direkt i mejlen. Läs om nytt verktyg att söka i klassifikationer och mycket annat intressant för medicinska sekreterare.
Klicka här