Sidhuvudbild

Örebro - information

Årsmöte 2022-03-24

Inbjudan till årsmöte

Medicinska vårdadminstratörers dag

Lokalavdelningen Örebro län firade stort den 9 december då det var Läkarsekreterarnas dag och att förbundet firade 70 år.
Vi bjöd in våra medlemmar till en fin julbuffé på Restaurang 4:e våningen i Örebro. Kvällen började med lite mingel med glögg och sedvanliga tillbehör. Därefter fick vi inta ett fantastiskt julbord med massor av delikatesser så som en mängd olika sillsorter, olika romsorter, musslor, räkor, havskräftor, Hjälmarkräftor och krabba. Kallskuret och småvarmt i alla möjliga varianter, ostar i alla former med mera. Gissa om vi åt  och sedan kom ju dessertbordet – wow. Efter maten ”rullade” vi oss igenom en liten tipspromenad. Mingel och sedvanlig prisutdelning avslutade kvällen. Alla fick med sig en godisstrut som vår kassör Anna Bergsten fixat så fint och God Jul-hälsningar hem. Det kändes så bra att äntligen få ordna något för våra medlemmar.
Styrelsen genom Lisbeth Brandt, ordförande

Nya studerande på utbildningen vid Consensus

Den 6 september var vi två styrelsemedlemmar som besökte den nya klassen som går utbildningen Medicinsk vårdadministration här i Örebro. Vi informerade om LSF - både vad som görs nationellt och vad vi i länsavdelningen Örebro län har för oss.

En utlottning av ett antal av Sara Lövestams bok "Handbok för språkpoliser" kommer att ske bland de studerande som anmäler sig om nya medlemmar. Dragning sker på vårt nästa styrelsemöte 2021-10-05.

Lycka till med studierna!

Bild1.jpg

Rapport från styrelsen

I förra veckan hade vi styrelsemöte ute i naturen, första gången vi sågs i verkligheten på väldigt länge. Vi har haft alla våra styrelsemöten digitalt, det har ju funkat det med, men så mycket roligare att ses på riktigt! Vi planerat en medlemsaktivitet den 16 september, boka in datum redan nu. Beroende på den fortsatta utvecklingen av pandemin så kan vi inte i dagsläget inte säga vad aktiviteten blir, men något kul ska vi genomföra. Inbjudan med mer information kommer senare.

Vi önskar er nu en riktigt fin midsommar och en lugn och skön sommar och semester.

Hej så länge!
LSF Örebro län lokalavdelning
genom Lisbeth Brandt, ordförande

Sommarang.jpg

Rapport från årsmötet 2021-03-16

Det digitala årsmötet fungerade bra, dock blir det ju inte detsamma som att sitta tillsammans. Alla som var närvarande på årsmötet fick en goodiebag med choklad, lotter och Sara Lövestams bok ”Handbok för språkpoliser”.
Styrelsen ser ut så här:
Ordförande Lisbeth Brandt omval, 1 år
Kassör Anna Bergsten omval, 2 år
Ledamot Catrine Haglund omval, 2 år
Ledamot Ida Söderberg omval, 2 år
Ledamot Sandra Pedro omval, 2 år
Ledamot Agnetha Gustavsson vald till 2022
Ledamot Inger Olsson vald till 2022
Ledamot Eva-Marie Olsson vald till 2022
Ledamot Ann-Kristin Ekström vald till 2022

Årsmöte 2021-03-16

Inbjudan årsmöte 2021-03-16

2020

Detta år har verkligen varit annorlunda! Vi hade planer för att ordna våra populära kompetensdagar, olika medlemsaktiviteter, AW, men vi har följt Folkhälsomyndighetens riktlinjer och ställt in alla aktiviteter. Det känns tråkigt, men vi i styrelsen har Skypemöten och planerar framåt, även om risken är stor att vi får skjuta fram allt. Nu ser vi fram mot 2021 och ett bättre år där vi kan träffas på riktigt :)

Rosor.jpg

Consensus hösten 2020

Pga. coronapandemin kunde vi inte besöka vår YH-utbildning till medicinska vårdadministratörer i höst. Det fick bli en liten påse med ett informationsbrev, penna, post-it och karamell istället.

Consensus.jpg

2019

Kompetensdagar 2019-10-15--16
Välkomna på våra kompetensdagar - se program

Referat och bilder kommer.

Räkkryssning

Räkfrossa 2019-05-29
Inbjudan till Räkfrossa 2019-05-29

Bilder-fran-lilla-kameran-2011-2013-199.jpg

AHDI

Association for Healthcare Documentation Integrity är en organisation i USA för vad de kallar healthcare documentation specialists. Läs mer här

Inera

Digitalisering i samverkan med landsting, regioner och kommuner.
http://www.inera.se

Göran Stiernstedts utredning

https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/statens-offentliga-utredningar/2016/01/sou-20162/

Nyhetsbrev från IFHIMA november 2021

Klicka här

Nyhetsbrev från Socialstyrelsen

Tydligare krav på journalföring och behandling av personuppgifter

Socialstyrelsens Nyhetsbrev

Ni prenumererar väl på Socialstyrelsens Nyhetsbrev? Då får ni nyheter direkt i mejlen. Läs om nytt verktyg att söka i klassifikationer och mycket annat intressant för medicinska sekreterare.
Klicka här