Sidhuvudbild

LSF-konferensen 5-6 maj 2022

20190907_0911532.jpg

Välkommen till vårens konferens! Nu ser vi fram emot att få träffas i Stockholm till våren. Här är programmet och konferensanmälan.

Har du inte möjlighet att vara med på konferensen men vill delta på LSF:s årsmöte den 4 maj kl. 18.00 som hålls på Hotel Birger Jarl, Stockholm? Här finns anmälan till årsmötet. Det kommer också att finnas möjlighet att delta digitalt för dig som inte befinner dig i Stockholmstrakten den kvällen, mer information kommer senare.

Hotel Birger Jarl, Tulegatan 8, Stockholm är platsen där konferensen hålls och där finns det också möjlighet att bo men du behöver själv boka rummet. Hotellet håller rum för LSF:s räkning fram till den 3 april 2022, därefter garanteras inga rum.
Bokning av rum på Hotel Birger Jarl
1. Klicka på länken ovan
2. Tryck på knappen: Select & go to the next step
3. Välj Svenska uppe till höger om loggan
4. Gör bokningen, fyll först i incheckning och sedan utcheckning
5. Välj sedan typ av rum, bekräfta
6. Fyll i namn, adress m.m. Faktureringsadress fyller du i under Övriga kommentarer (alt. Additional Comments) i rutan nere till vänster.

Med förhoppning om att vi ses!
LSF:s förbundsstyrelse

Vinnare av julblommor

Julkrans.jpg Det sista lotteriet för året i LSF Magazinet är nu avgjort och vinnarna har fått sina blomstercheckar.

Trots fint rim vann inte Susanne i Kristinehamn men vi delar gärna med oss av hennes diktarförmåga.
Blomma på bordet
ja det var ordet.
Jag hoppas på turen
att vinna en blomstercheck lagom till julen.


Vann gjorde istället Jennifer Östberg, Skurup, Anneli Swedberg, Piteå och Gitt-Mari Ström, Växjö
Grattis!

LSF tycker till

Den 16 september 2021 svarade LSF på remiss från MYH (Myndigheten för yrkeshögskolan) avseende konsekvensutredning och föreskrifter om utbildningar inom yrkeshögskolan med inriktning vårdadministratör. Du som är intresserad kan gå in på LSF tycker till och läsa remissvaren.

Beviljade YH-utbildningar

Liten-bokmask.JPG I januari 2021 beviljade YH-myndigheten utbildningar med start hösten 2021. Här listan på de som rör utbildningen till medicinska sekreterare/vårdadministratörer.
Läs mer under Grundutbildning och Aktuella utbildningar.

Utbildningar som inte är beviljade av Myndigheten för Yrkeshögskolan

2020-08-14
Under sommaren har vi blivit varse om en utbildning (Cady Training Academy) som tar betalt, cirka 20.000 kr för distansutbildning till medicinsk sekreterare. Man anger en kursplan, är inte CSN-berättigad, kräver att eleverna själva ska ha ordnat praktikplats innan man får starta och säger sig prestera ett diplom/ yrkesutbildningsbevis. Det här är ingenting LSF är inblandad i och heller ingenting vi ställer oss bakom och kommer också att varna för denna om vi får frågor.

2020-07-06
Det har även kommit till vår kännedom att Hola och Högalids Folkhögskolor anordnar utbildningar till medicinsk sekreterare som INTE är beviljade av Myndigheten för yrkeshögskolan. Dessutom refererar man från bägge utbildningarna till LSF:s riktlinjer, vilket de inte har kommunicerat med oss om. Vi vill därför varna för dessa utbildningar. LSF ställer sig inte bakom dem då man inte kan garantera varken utbildningsinnehåll, kvalitet eller bransch. Dessutom tar de terminsavgift, vilket man inte behöver betala för de YH-beviljade utbildningarna. De som eventuellt sökt dessa utbildningar kan heller inte ta för givet att de får anställning då man från arbetsgivarnas sida efterfrågar just utbildning från beviljade sådana.

Nationella kunskapskrav?

Efter att Visions förbundsordförande Veronica Magnusson skrivit en debattartikel, där man kräver nationella kunskapskrav för YH-utbildningarna till medicinska sekreterare, replikerade LSF:s förbundsordförande att det finns en mängd viktigare frågor för Vision att ta tag i. Här är en länk till Altinget där båda artiklarna finns att läsa i sin helhet.

Hur ser framtiden ut?

Se Peter Gyllanders intervju med ordförande Helena Zander Ögren och Conscriptors vd Henric Carlsson.
Klicka här

Vård- och omsorgsterminologi

Vård- och omsorgsterminologi
2018 fick Socialstyrelsen uppdraget att utreda hur termer och begrepp med koppling till ordination och förskrivning av läkemedel, ska kunna hanteras och tolkas likartat oberoende av aktör eller system. Arbetet ska bedrivas med utgångspunkt i Socialstyrelsens krav på hur en läkemedelsordination ska dokumenteras (HSLF-FS 2017:37) samt med hänsyn tagen till de behov som finns i samband med införandet av en kommande nationell läkemedelslista.
Läs mer om pågående terminologiarbeten

Vi är väl mer proffsiga...!!??

Kul videoklipp om hur vi INTE ska bete oss i receptionen ;-) Klicka här

Stöd ditt yrkesförbund!

LSF-loggan.jpg

Bli medlem!

Gilla oss på Instagram

Instagram.jpg https://www.instagram.com/accounts/login/
LSF_Sverige

Gilla oss på Twitter

Twitter.png https://twitter.com/login?lang=sv
LSF Yrkesförbund

Gilla oss på Facebook

Facebook.png


Dags att gå med i LSF

Välkommen som medlem i förbundet!
Som LSF-medlem har du möjlighet att hålla dig uppdaterad inom yrket, du har möjlighet att teckna rabatterad sjukförsäkring och få rabatter på våra konferenser och utbildningsdagar. Du får även LSF Magazinet, som utkommer med fem nummer per år.

Vi hälsar även dig som studerar till medicinsk sekreterare/vårdadministratör välkommen som medlem. Vi bjuder på medlemsavgiften under studietiden.
Anmäl dig under Bli medlem

Annonsera hos oss!

Annonsfakta

Over there

Här kommer lite nyheter om vad som händer inom vår bransch i USA.
IFHIMA

Försäkring Direkt Liv & Hälsa - en försäkring för medlemmar i LSF

Som LSF-medlem har du möjlighet att teckna en sjukvårdsförsäkring, inte bara för dig själv utan även för dina nära och kära. Rätt väg till snabb och bra sjukvård gör att du slipper vänta i långa vårdköer och du kommer snabbt tillbaka efter sjukdom. Mejla kansli@lsf.se för mer information.

Intranätet för medlemmar i LSF

Du som är medlem i LSF är välkommen att logga in dig på vår intranätsida. Första gången får du fylla i ditt namn på raden för Användarnamn, tryck sedan på knappen Ny medlem och fyll i uppgifterna. Du kommer sedan att få inloggningsuppgifter med e-posten.

På intranätsidan finns mer information för dig som medlem som till exempel förbundsstyrelsens och RDK:s protokoll samt tidigare nummer av LSF Magazinet.

Medlem bär du vårt emblem?

Läs mer om vårt emblem här

LSF-loggan

AHDI

Association for Healthcare Documentation Integrity är en organisation i USA för vad de kallar healthcare documentation specialists. Läs mer här

Inera

Digitalisering i samverkan med landsting, regioner och kommuner.
http://www.inera.se

Göran Stiernstedts utredning

https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/statens-offentliga-utredningar/2016/01/sou-20162/

Nyhetsbrev från IFHIMA november 2021

Klicka här

Nyhetsbrev från Socialstyrelsen

Tydligare krav på journalföring och behandling av personuppgifter

Socialstyrelsens Nyhetsbrev

Ni prenumererar väl på Socialstyrelsens Nyhetsbrev? Då får ni nyheter direkt i mejlen. Läs om nytt verktyg att söka i klassifikationer och mycket annat intressant för medicinska sekreterare.
Klicka här

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in