Sidhuvudbild

Njut av ditt lärande när och var du vill! Erbjudande från Zier utbildning

Zier utbildning Med mina IT-utbildningar online kan du enkelt utbildas när och var du vill. Det enda du behöver är din dator, mobil eller surfplatta. Njut av ditt lärande på arbetsplatsen såväl som på tåget, i konferensrummet eller där hemma. Efter genomförd utbildning får du ett diplom. Just nu småländska priser!
Kolla videon!
Välkommen in till http://www.zierutbildning.se

Introduktionskurs i sjukdomsklassificering 7 december

Stockholmsvy.jpg Fredag 7 december håller vi en utbildningsdag med Introduktion i sjukdomsklassificering – att se nyttan med kodning. Dagen vänder sig till medarbetare inom den somatiska slutenvården och den specialiserade öppenvården.

Glöm inte heller notera LSF:s årsmöte onsdag den 8 maj och en spännande kongress torsdag den 9 och fredag 10 maj i Stockholm.

Hur ser framtiden ut?

Se Peter Gyllanders intervju med ordförande Helena Zander Ögren och Conscriptors vd Henrik Carlsson.
Klicka här

Vård- och omsorgsterminologi

Vård- och omsorgsterminologi
2018 fick Socialstyrelsen uppdraget att utreda hur termer och begrepp med koppling till ordination och förskrivning av läkemedel, ska kunna hanteras och tolkas likartat oberoende av aktör eller system. Arbetet ska bedrivas med utgångspunkt i Socialstyrelsens krav på hur en läkemedelsordination ska dokumenteras (HSLF-FS 2017:37) samt med hänsyn tagen till de behov som finns i samband med införandet av en kommande nationell läkemedelslista.
Läs mer om pågående terminologiarbeten

Vi är väl mer proffsiga...!!??

Kul videoklipp om hur vi inte ska bete oss i receptionen ;) Klicka här

Stöd ditt yrkesförbund!

LSF-loggan.jpg

Bli medlem!

Gilla oss på Facebook

Dags att gå med i LSF

Välkommen som medlem i förbundet!
Som LSF-medlem har du möjlighet att hålla dig uppdaterad inom yrket, har möjlighet att tecknad rabatterad sjukförsäkring och får rabatter på våra konferenser och utbildningsdagar. Du får även LSF Magazinet, som utkommer med fem nummer per år.

Vi hälsar även dig som studerar till medicinsk sekreterare/vårdadministratör välkommen som medlem. Vi bjuder på medlemsavgiften under studietiden.
Anmäl dig under Bli medlem.

Annonsera hos oss!

Annonsfakta

Over there

Här kommer lite nyheter om vad som händer inom vår bransch i USA.
IFHIMA

Försäkring Direkt Liv & Hälsa - en försäkring för medlemmar i LSF

Som LSF-medlem har du möjlighet att teckna en sjukvårdsförsäkring, inte bara för dig själv utan även för dina nära och kära. Rätt väg till snabb och bra sjukvård gör att du slipper vänta i långa vårdköer och du kommer snabbt tillbaka efter sjukdom. Mejla kansli@lsf.se för mer information.

Intranätet för medlemmar i LSF

Du som är medlem i LSF är välkommen att logga in dig på vår intranätsida. Första gången får du fylla i ditt namn på raden för Användarnamn, tryck sedan på knappen Ny medlem och fyll i uppgifterna. Du kommer sedan att få inloggningsuppgifter med e-posten.

På intranätsidan finns mer information för dig som medlem, som till exempel ett diskussionforum, möjligheter att chatta med kollegor, förbundsstyrelsens och lokalavdelningarnas protokoll med mera.

Medlem bär du vårt emblem?

Läs mer om vårt emblem här*

LSF-loggan

Dagens Medicin - Nätjournaler kvar ...

Läs artikeln här

Nyhetsbrev från IFHIMA juni 2018

Klicka här

Nyhetsbrev från Socialstyrelsen

Tydligare krav på journalföring och behandling av personuppgifter

Socialstyrelsens Nyhetsbrev

Ni prenumererar väl på Socialstyrelsens Nyhetsbrev? Då får ni nyheter direkt i mejlen. Läs om nytt verktyg att söka i klassifikationer och mycket annat intressant för medicinska sekreterare.
Klicka här

Ledigt jobb

Conscriptor.JPG

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in